Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@02:31:53 GMT

جوانی ‌هایمـا یا جاافتادگی هیوندای؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۰۴۹۰

جوانی ‌هایمـا یا جاافتادگی هیوندای؟

به همین علت بود که خودروسازان به فکر ساخت نسلی افتادند که هم در قد و قامت خودروهای سدان باشد و هم از چهره و اتاق شاسی‌بلندها بهره ببرد. در این زمان بود که رده کراس‌اوور معرفی و آغاز جدیدی شد برای افزایش سرعت رقابت خودروسازان. شرکت هیوندای کره از پیشقراولان این اقدام بود و در همان سال‌ها اقدام به تولید نمونه‌های موفقی کرد که از معروف‌ترین آنها توسان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چینی‌های خودروساز که بتازگی در دنیای رقابت توانسته بودند، جایی برای خود دست و پا کنند، به طراحی و تولید خودروهایی در این رده روی آوردند و بیشتر برندهای این کشور نمونه‌هایی به بازار عرضه کردند. لیفان، جک، چری و هایما ازجمله تولیدکنندگانی بودند که محصولات کراس‌اورشان روانه بازار ایران شد که البته آخرین شرکت جزو آخرین‌هایی بود که مصرف‌کنندگان ایرانی نامش را شنیدند. در ادامه با دو خودرو از این کلاس متعلق به هیوندای و هایما آشنا می‌شویم که در یک رده قیمتی در بازار در دسترس هستند.

داستان تکامل برندی به نام هایما

شرکت فاو هایما اتومبیل که با نام هایما شناخته می‌شود، یک خودروساز چینی است که در هاینان پایه‌گذاری شده و از زیر مجموعه‌های فاو (FAW) به شمار می‌رود. این شرکت که سال 1371/ 1992 تاسیس شده، طی قراردادی که بین دولت چین و مزدا به امضا رسیده، وظیفه تولید محصولات مزدا را برای فروش در چین بر عهده داشت. سال 1385/ 2006 گروه فاو سهم سرمایه‌گذاری شده توسط مزدا را تصاحب کرد. با این حال،‌ همچنان محصولات این شرکت از ترکیب با فناوری‌های مزدا تولید می‌شود، اما استفاده از نشان تجاری مزدا در تولیدات این شرکت ممنوع است.

سال 1387/ 2008 هایما سومین کارخانه خود در شهر هاینان را راه‌اندازی کرد که ظرفیت تولید 100 هزار دستگاه در سال را داراست. دو کارخانه دیگر در شهرهای هاینان و گوانگجو قرار دارد که هر یک، قادر به تولید 150 هزار دستگاه در سال هستند و ظرفیت کل تولیدات این شرکت را به 400 هزار دستگاه در سال می‌رساند.

سال 1388/ 2009 خبرگزاری رویترز گزارش داد، همکاری این شرکت با مزدا که به منظور دریافت کمک‌های فنی شکل گرفته بود، با خرید سهام مزدا از سوی فاو به پایان رسیده است، هر چند به نظر می‌رسد هایما خودرویی مشابه محصولات مزدا را بدون رضایت این شرکت به فروش می‌رساند.

با این حال میزان فروش این شرکت در سال 1390/ 2011 به 230 هزار دستگاه در سال رسید. آبان 1389/ نوامبر 2010 نیز یک خط تولید توسط خودروسازی دِروِی در چرکسک روسیه به منظور تولید قطعات منفصله هایما 3 راه‌اندازی شد.

نشان هایما یک پرنده افسانه‌ای (سیمرغ چینی)‌ را نشان می‌دهد که در حال دور شدن از خورشیدی تابان است.

داستان آغاز رقابت

توسان یکی از محصولات تولیدشده در هیوندای کره جنوبی است که اولین‌بار در سال 1383/ 2004 به تولید رسید و بعدها مدل‌های سانتافه و وراکروز نیز از آن اقتباس شد. نام این مدل، برگرفته از منطقه توسان واقع در آریزونای ایالات متحده آمریکاست. نسل اول توسان تا اواخر سال 1387/ 2008 روی خط تولید قرار داشت و از آن زمان بود که نسل دوم آن معرفی شد و تا هفت سال بعد به تولید خود ادامه داد. شرکت هیوندای که همیشه در تلاش برای بهبود خودروهای خود بود، در توسان نسل دوم توانست به پیشرفت‌های بسیار زیادی دست پیدا کند و با توجه به تغییرات و تجهیز به امکانات و قابلیت‌های جدید، خودروی به مراتب بهتری را ارائه دهد. در برابر توسان، هایما اس 5 خودرویی جدید با ظاهری جسورانه است که اولین بار در سال 1394/ 2015 در نمایشگاه گوانگجو رونمایی و برنده جایزه بهترین اس‌یووی شهری شد.

قدرت بدنی؛ نماد برتری

توسان نسل دو به یک موتور 2400 سی‌سی چهار سیلندر مجهز است که 178 اسب بخار را در گشتاور 227 نیوتن‌متر تولید می‌کند و همچنین به یک جعبه دنده اتوماتیک دیفرانسیل جلو (FWD) مجهز است. این خودرو نسبت به نسل قبلی خود مصرف سوخت مناسب‌تری دارد و از این لحاظ، هیوندای توسان نسل دوم به همراه خودروهایی مانند شورولت اکونیکس، نیسان روژ و میتسوبیشی اوتلندر در صدر جدول‌ کم‌مصرف‌ترین خودروهای این رده قرار گرفته‌اند.

هایما اس 5 در چین با دو موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی و 1.5 لیتری توربوشارژ دارای استاندارد یورو 4 عرضه شده است. در ایران نیز نمونه 1.5 لیتری انتخاب شده است. این پیشرانه به لطف سیستم توربوشارژر توانایی تولید حداکثر قدرت 161 اسب بخار را خواهد داشت. همچنین حداکثر گشتاور تولید این موتور برابر با 223 نیوتن بر متر است. هایما اس 5 برای انتقال قدرت به گیربکس اتوماتیک سی‌وی‌تی مجهز شده که قابلیت تعویض دنده دستی به صورت تیپ ترونیک نیز برای این خودرو فراهم شده است. مجموعه این مشخصات فنی، مصرف سوخت ترکیبی برابر با 8 لیتر در 100 کیلومتر را برای این خودرو به ارمغان آورده است.

برداشت‌های ظاهری

نسل دوم توسان با شکل و شمایلی کاملا متفاوت عرضه شد و تمام تغییرات و نوآوری‌های آن،‌ مرهون زحمات تیم طراحی اروپایی هیوندای در استودیو فرانکفورت آلمان بود. هیوندای در طراحی مدل‌های جدید بویژه طراحی بدنه توسان (Tucson) از یک طراحی خاص و شناور استفاده کرد.

هیوندای سال 1389/ 2010 با ارائه این مدل بسیار موفق بود و خود را به عنوان یک رقیب قدر معرفی کرد. توسان نسل دوم اندکی از مدل قبلی خود بلندتر و عریض‌تر شده و فقط کمی از ارتفاع آن کاسته شده و آن را به نمونه‌ای کوچک‌تر و ارزان‌تر از مدل محبوب سانتافه تبدیل کرده است. در مقابل طراحان هایما اس 5 تلاش کرده‌اند، از یک زبان طراحی مشترک برای این خودرو با برادر بزرگ‌تر خود اس 7 استفاده کنند، اما در عمل بجز جلو پنجره، این خودرو شباهتی با برادرش ندارد. در نمای جلو شاهد چراغ‌های بزرگ به سبک محصولات هیوندای هستیم که جذابیتی خاص به این عضو کوچک هایما بخشیده است. روی سپر جلو هم به تبعیت از چراغ‌های اصلی، مه‌شکن‌ها کاملا بزرگ طراحی شده تا با جزئیات دیگر قسمت جلوی خودرو تعامل داشته باشد. نمای جانبی هایما اس 5 هم با توجه به گلگیرهای برجسته و خطوط تورفته جانبی کاملا عضلانی و قدرتمند به نظر می‌رسد. شاید بتوان اوج زیبایی این قسمت از خودرو را به خطوط جانبی هایما اس 5 شناخت که از گوشه چراغ‌های عقب آغاز شده و با چرخش در روی درِ جلو به گلگیر عقب می‌رسد. این خودرو در قسمت عقب خود به صورت تخم مرغی طراحی شده و همین مساله باعث جذابیت دو چندانش شده است. از دیگر قسمت‌های جذاب نمای پشتی، می‌توان به چراغ‌های خوش فرم، سپر دو رنگ و بال عقب اشاره کرد.

رقابت زیر سقف

هیوندای امکاناتی را در خودروهای خود قرار داده که رقبا فقط در تیپ‌های بالای محصولات خود آنها را ارائه می‌دهند. هیوندای با ارائه این امکانات در مدل‌های پایه به صورت استاندارد خودروهای خود را به نمونه‌هایی مجهز و با امکانات بالا تبدیل کرده است. از امکاناتی که به صورت استاندارد در تمام مدل‌های هیوندای وجود داشته، می‌توان به استفاده از سیستم ارتباطی بدون سیم بلوتوث اشاره کرد که حتی در خودروهایی مانند پورشه با قیمت بالای 120 هزار دلار (بیشتر از 500 میلیون تومان) به صورت سفارشی قابل انتخاب خواهد بود. از دیگر امکانات موجود در هیوندای توسان نسل دوم می‌توان به وجود درگاه یواس‌بی و دکمه‌های کنترل سیستم صوتی خودرو روی غربیلک فرمان اشاره کرد. تیپ میانی هیوندای توسان یعنی تیپ جی‌ال‌اس محبوب‌ترین تیپ این خودرو بوده که به امکاناتی مانند صندلی‌های مجهز به گرمکن، غربیلک فرمان با قابلیت تنظیم، سیستم رادیوی ماهواره‌ای، سیستم صوتی و طراحی داخلی ارتقا یافته و رینگ‌های آلیاژی مجهز شده است. در تیپ‌های بالاتر در روی داشبورد با سیستم ناوبری ماهواره‌ای روبه‌رو می‌شویم. نقطه ضعف اصلی این خودرو هم مانند بیشتر محصولات تولیدی شرکت هیوندای، طراحی نسبتا نامناسب صندلی راننده است که قابلیت پایین رفتن به حد کافی را ندارد و به همین دلیل مشکلاتی را برای رانندگان قد بلند به وجود می‌آورد.

در برخورد با فضای داخلی هایما اس 5 در نگاه اول حس‌ می‌کنیم که بسیار زیبا و مدرن طراحی شده، اما با نگاهی دقیق‌تر متوجه خواهیم شد که در طراحی داشبورد و دیگر نقاط کابین بیش از حد اغراق شده و این امر، خسته شدن و دلزدگی ایجاد می‌کند. از نکات منفی کابین این خودرو باید به خطوط منحنی که داشبورد را به دو قسمت تقسیم کرده و دارای شیب زیادی هست، اشاره کرد که در پایین‌ترین نقطه، تمام ادوات فیزیکی تهویه مطبوع به همراه یک نمایشگر کوچک برای نشان دادن وضعیت گردش هوای داخل کابین و در بخش میانی کلیدهای تنظیم سیستم مولتی‌مدیا و خروجی‌های هوا قرار گرفته که طراحی آنها به صورت شیب‌دار انجام شده و به هیچ وجه با خروجی‌های طرفین همخوانی ندارد. در بالای آنها و در مرکز داشبورد نیز با یک صفحه نمایشگر لمسی 7.5 اینچی برخورد می‌کنیم که تلاش می‌کند با حضور خود حس اسپرت‌بودن را به سرنشینان جلو القا کند.

غربیلک خودرو از سبک‌های امروزی فاصله دارد و از زیبایی چندانی بهره نمی‌برد. قرارگیری کلیدهای بالابر شیشه‌ها در کنسول وسط نیز به گونه‌ای است که هر آن امکان دارد با قرار گرفتن دست‌ها عمل کند و شیشه‌ها بالا و پایین شوند. از همه این مسائل که بگذریم، طراحان هایما اس 5 سعی کرده‌اند، با دو رنگ کردن داشبورد و رودری‌ها و همچنین اضافه کردن قطعات کرمی رنگ در برخی قسمت‌ها حس جذابیت بیشتری را در اتاق این خودرو خلق کنند.

محمدرضا نجفی

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مونته وردی "های اسپید" ؛ سریع ترین خودرو سدان دهه 70 که احتمالا نامش را نشنیده اید! (عکس)

عصر ایران -  مونته وردی نام کمپانی خودروسازی سوئیسی بود که سال 1967 در بازل سوئیس آغاز کرد و در سال 1982 نیز اعلام ورشکستگی کرد. یکی از محصولات شاخص مونته وردی، سدانی با نام "های اسپید 375" بود که در فاصله سال های 1967 تا 1976 در تریم های متنوعی تولید شد. 

شباهت این خودرو به محصولات ایتالیائی مانند فیات و آلفا رومئو اتفاقی نیست زیرا طراحی آن توسط یک کوچ بیلدر در تورین با نام Carrozzeria Fissore انجام شد. در خانواده 375 یک تریم 4 درب حضور داشت که با نام کامل مونته وردی 375/4 شناسائی می شد. 

این سدان اولین بار سال 1971 رونمایی شد. ابعاد بدنه بزرگی داشت برای مثال فاصله بین محورهای آن 3150 میلیمتر بود. برای این مونته وردی از دستگیره های درب فیات 128 استفاده شده بود که آن زمان حواشی خاص خود را به دنبال داشت، چراغ های عقب نیز از آلفا رومئو جیولیا آمده بود!

در بخش پیشرانه، مونته وردی های اسپید 375/4 میزبان تپنده 8 سیلندر 7.2 لیتری هِمی کرایسلر بود که 375 اسب بخار خروجی و 573 نیوتن متر گشتاور داشت تا با نام گذاری های اسپید برای مونته وردی سازگار باشد. بیشینه سرعت 250 کیلومتر برساعت و شاخص صفر تا 100 کیلومتر آن برابر با 6.9 ثانیه محاسبه شد.

با این آمار، مونته وردی سریع ترین سدان 4 درب دهه هفتاد بود. البته با توجه به سال تولید موتورهای مختلفی روی این مونته وردی نصب شد.

مونته وردی ۳۷۵/۴ های‌ اسپید به دلیل طراحی ظریف و لوکس، کابین جادار و راحت و عملکرد فنی عالی، مورد تحسین منتقدان و کارشناسان قرار گرفت.

مونته وردی ۳۷۵/۴ های‌ اسپید به تعداد محدودی تولید شد(بین 28 تا 35 دستگاه) و به همین دلیل، در حال حاضر به عنوان یک خودروی کلکسیونی بسیار ارزشمند شناخته می‌شود.

این خودرو در فیلم‌ ها و سریال‌ های تلویزیونی متعددی حضور داشته است. 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آلفا رومئو P2: این خودرو برای ایتالیائی ها بسیار اهمیت دارد (عکس)

دیگر خبرها

  • مونتاژکاران؛ وارثان بیشتر ارز کشور!
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در آذربایجان غربی اجرا شده است
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • مونته وردی "های اسپید" ؛ سریع ترین خودرو سدان دهه 70 که احتمالا نامش را نشنیده اید! (عکس)
  • اولین وانت کیا احتمالا این شکلی خواهد بود /عکس
  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • آیین پاسداشت تولید ۳۰ اثر نمایشی با محوریت جوانی جمعیت برگزار شد
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد